2009-06-01

:: Make your own BBQ garlic bread ::

A few weeks ago we discovered a
fun recipe on how to make garlic bread on a
barbecue grill.
We made a few altercations
and this is what we came up with:


1. Slice a big baguette down the middle.
2. Butter it up with some extra salty butter,
or just regular butter and then add
some salt on top of that.
3. Fine chop 2-4 cloves of garlic and
spread on to the bread.
4. Add some chopped parsley on top,
and you're ready to start the BBQ!
5. Let the bread roast on the BBQ grill for
a few minutes, watch it closely so it doesn't burn
6. Enjoy!

You can also roast the bread in the oven
for a few minutes if you don't have a BBQ grill!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

För ett par veckor sedan upptäckte vi ett
recept på hur man kan göra sitt eget vitlöksbröd
grillen.
Det lät riktigt spännande så vi
testade, och efter ett par ändringar kom vi fram
till detta enkla recept.

1. Dela en stor färdiggräddad baguette
på mitten,dela den sedan i två bitar så att den
ryms på grillen, eller i ugnen.

2. Bred båda sidorna med extrasaltat bregott
eller använd vanligt smör som du saltar lite.

3. Tag 2 - 4 vitlöksklyftor (beroende på hur mycket
vitlökssmak du vill ha) och pressa över baguetten.
Det går lika bra att finhacka den eller finriva med
ett rivjärn. Bred sedan ut vitlöken med en
kniv på båda sidorna.

4. Lägg över lite färsk grovhackad persilja,
inte för mycket, då blir baguetterna för starka,
och stäng sedan bröden.

6. Lägg på grillen i några minuter och vänd efter
halva tiden. Kolla bröden noga, de bränns lätt!
Du kan även tillaga dessa i ugnen på 200-225
grader i några minuter. Håll koll!

7. Skär bröden i skivor och servera!
Dessa passar toppen till grillade rätter,
kött rätter eller en god soppa.
Lycka till!

1 comment:

I love comments even more than hugs ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...