
Because I find it kinda tricky to translate
recipes I won't even try with this one because
I might end up messing up your whole batch :)
If you like you can use the translate button to the
left, pick your language and google will translate
this blog for you. Pretty neat huh!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Igår pratade jag om att jag skulle baka bröd.
Här har ni resultatet enormt goda!
För dig som vill testa själv kommer receptet här:
Recept Örtbaguetter
25 g jäst, ½ pkt
6 dl vatten
2 tsk salt
1 dl färska örtkryddor, t ex
basilika timjan, eller rosmarin,
hårt packade, fint hackade
(Jag använde basilika och persilja)
13-14 dl vetemjöl
10 örtkvistar, till garnering
Grov eller fling salt
Tillagning

Dela jästen på mitten.
Tips!
Dela från hörn till hörn så blir delarna lika stora!
Smula jästen i en bunke.
Värm vattnet tills det är fingervarmt,
37 grader. Häll lite av vattnet i bunken och rör
tills all jäst har lösts upp. Tillsätt resten av
vattnet och salt. Blanda ner kryddorna i degspadet.



Rör i nästan allt vetemjöl i omgångar och
arbeta degen smidig, 5-10 minuter.
Tillsätt mer mjöl vid behov.
Täck med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.

Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk.
Skär degen i fyra bitar.
Forma bitarna till fyra längder,
utan att knåda degen.
Vrid längderna som en spiral och lägg dem
på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
Skär några djupa snitt på snedden med en vass kniv.

Täck med bakduk och låt jäsa
ytterligare 40 minuter.
Tips!
Spola upp hett vatten i diskhon nästan upp till
kanten, och ställ plåten över.
Täck sedan med en bakhandduk.
Detta ger jäsningen en extra kick och
du får stora luftiga bröd!
Pensla ljummet vatten över baguetterna
efter att de jäst färdigt.
Dekorera med örter.
Strö över lite grov eller flingsalt.
Grädda i 250 grader i cirka 8 minuter.
Sänk värmen till 200 grader
och grädda i ytterligare cirka 20 minuter.
Håll koll! Mina behövde bara gräddas
8 + 11 minuter!
Ta ut baguetterna och låt
svalna på galler under bakduk.

♥ Lycka till! ♥
recipes I won't even try with this one because
I might end up messing up your whole batch :)
If you like you can use the translate button to the
left, pick your language and google will translate
this blog for you. Pretty neat huh!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Igår pratade jag om att jag skulle baka bröd.
Här har ni resultatet enormt goda!
För dig som vill testa själv kommer receptet här:
Recept Örtbaguetter
25 g jäst, ½ pkt
6 dl vatten
2 tsk salt
1 dl färska örtkryddor, t ex
basilika timjan, eller rosmarin,
hårt packade, fint hackade
(Jag använde basilika och persilja)
13-14 dl vetemjöl
10 örtkvistar, till garnering
Grov eller fling salt
Tillagning

Dela jästen på mitten.
Tips!
Dela från hörn till hörn så blir delarna lika stora!
Smula jästen i en bunke.
Värm vattnet tills det är fingervarmt,
37 grader. Häll lite av vattnet i bunken och rör
tills all jäst har lösts upp. Tillsätt resten av
vattnet och salt. Blanda ner kryddorna i degspadet.



Rör i nästan allt vetemjöl i omgångar och
arbeta degen smidig, 5-10 minuter.
Tillsätt mer mjöl vid behov.
Täck med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.

Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk.
Skär degen i fyra bitar.
Forma bitarna till fyra längder,
utan att knåda degen.
Vrid längderna som en spiral och lägg dem
på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
Skär några djupa snitt på snedden med en vass kniv.

Täck med bakduk och låt jäsa
ytterligare 40 minuter.
Tips!
Spola upp hett vatten i diskhon nästan upp till
kanten, och ställ plåten över.
Täck sedan med en bakhandduk.
Detta ger jäsningen en extra kick och
du får stora luftiga bröd!
Pensla ljummet vatten över baguetterna
efter att de jäst färdigt.
Dekorera med örter.
Strö över lite grov eller flingsalt.
Grädda i 250 grader i cirka 8 minuter.
Sänk värmen till 200 grader
och grädda i ytterligare cirka 20 minuter.
Håll koll! Mina behövde bara gräddas
8 + 11 minuter!
Ta ut baguetterna och låt
svalna på galler under bakduk.

♥ Lycka till! ♥
Åh, vad kul med lite recept! Detta måste jag absolut prova. När jag blivit frisk. Jag är sjuk och skruttig. Stackars mig. :-( (Har NOLL tålamod med sjukdomar. ;-) )
ReplyDeleteKram!
Det ser supergott ut, mitt problem är tyvärr att jag har så svårt att få deg att jäsa, hur jag än gör så jäser det typ inget, förstår inte varför.
ReplyDeletehar du tagit bort ett inlägg?? jag saknar nånting, som fanns där i morse??? eller???
ReplyDeletedom där ser i alla fall goda ut.
Johanna